MENU

Opublikowano: 2018-12-03 18:47, Numer artykułu: 6992

 

 

 

 

Poniedziałek 10. 01. 2022 rok

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-jarzynowym (seler),

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym (zboża zawierające gluten), ryż, sok

 

Wtorek 11. 01. 2022 rok

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-jarzynowym z makaronem (zboża zawierające gluten, jajka, mleko, seler),

Pierogi z truskawkami (zboża zawierające gluten, jajka. mleko), kompot

 

Środa  12.01. 2022 rok

Zupa brokułowa na wywarze mięsno-jarzynowym (seler),

Leczo z warzywami i kiełbasą (zboża zawierające gluten, seler, gorczyca), mus owocowy, sok

 

Czwartek 13. 01. 2022 rok

Zupa gulaszowa na wywarze mięsno-jarzynowym (seler),

Makaron z twarogiem z sosem truskawkowym (zboża zawierające gluten, jajka, mleko), kompot

 

Piątek  14. 01. 2022 rok

Zupa krupnik na wywarze mięsno-jarzynowym (seler, zboża zawierające gluten),

Paluszki rybne (zboża zawierające gluten, ryba, jajka, mięczaki), ziemniaki, bukiet warzyw, sok

 

 

Jeden obiad dostarcza 30% codziennego zapotrzebowanie energetycznego zgodnie z normami

żywienia, przy średnioważonej normy dla danej grupy uczniów.